Család: blog

Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3281 fő
  • Képek - 2276 db
  • Videók - 1956 db
  • Blogbejegyzések - 824 db
  • Fórumtémák - 84 db
  • Linkek - 380 db

Üdvözlettel,

Családosok Közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3281 fő
  • Képek - 2276 db
  • Videók - 1956 db
  • Blogbejegyzések - 824 db
  • Fórumtémák - 84 db
  • Linkek - 380 db

Üdvözlettel,

Családosok Közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3281 fő
  • Képek - 2276 db
  • Videók - 1956 db
  • Blogbejegyzések - 824 db
  • Fórumtémák - 84 db
  • Linkek - 380 db

Üdvözlettel,

Családosok Közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3281 fő
  • Képek - 2276 db
  • Videók - 1956 db
  • Blogbejegyzések - 824 db
  • Fórumtémák - 84 db
  • Linkek - 380 db

Üdvözlettel,

Családosok Közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi bejegyzések

Még régebbiek 

Családosok Közössége hírei

 

Ánizs (és a csillagánizs)
mártások, sütemények, pudingok,
gyümölcslevesek, édes rizsek,
keleten: főzelékek

Babér
levesek, mártások, pácok, pástétomok,
savanyú és ecetes ételek,
(jól társítható petrezselyemmel és kakukkfűvel, húsoknál curryvel)

Barbecue
levesek, mártások,
tokányok, vagdaltak, sültek

Bazsalikom
levesek, saláták, pácok, mártások, sültek, vagdaltak,
paradicsomos, tök-, bab-, gomba- és halételek
(ha nincs, petrezselyemmel helyettesíthetjük)

Borecet
saláták, húspácok

Boróka
pácok, mártások, főzelékek,
sertés- és vadhúsok, rostonsültek, vadpástétomok,
káposztás ételek

Bors
levesek, főzelékek, húsételek, mártások, saláták, öntetek, pácok

Borsfű (csombor)
mártások, saláták, pácok, sült húsok,
bablevesek és -főzelékek,
krumplis, gombás és káposztás ételek,
(feketebors pótlására is használjuk)

Borsmenta
gyümölcssaláták, húsok töltelékei

Cayenne bors
mártások, sült húsok, rizsek, halételek,
sajtos és tojásételek

Chili
pástétomok, tokányok,
tojás-, hús- és halételek

Curry
mártások, húsok, halak,
tojásos, paradicsomos, rizses ételek

Citromfű
mártások, főzelékek, töltelékek,
gyümölcslevesek, -saláták,
gomba-, szárnyas- és vadételek

Citromhéj
húsos töltelékek, roston sült húsok és halak

Citromlé
saláták, mártások, öntetek, gyümölcslevesek

Édeskömény
saláták, főzelékek, főtt zöldségek, halételek, sütemények

Fahéj
sütemények, gyümölcslevesek,
rizs- és tojásételek

Fekete üröm
mártások,
liba- és sertéssültek,
káposzta- és gombaételek

Fokhagyma
levesek, főzelékek, húsok, halak, saláták, mártások, öntetek, pácok

Gyömbér
mártások, sütemények,
angolos húsok,
hús-, bab-, krumpli- és gyümölcslevesek


Izsóp
pácok, pecsenyék,
burgonya-, zeller-, hal- és hússaláták

Kakukkfű
levesek, saláták, mártások, húsok, halak, sültek, vagdaltak, belsőségekből készült ételek
(jól társítható petrezselyemmel és babérral)


Kapor
mártások, saláták, főzelékek, főtt húsok, húsgombócok


Kapri
mártások, saláták, körözettek, szendvicsek, vadak, halak
(mártásokban, salátákban gyakran társul szardellával, petrezselyemmel és olajbogyóval)


Koriander
mártások, levesek, saláták, pácok, sültek, szárnyasok, káposztás ételek
(magja cukrozva az ánizst helyettesíti)


Kömény
levesek, saláták, főzelékek, sültek, körözöttek,
káposztás, burgonyás, sajtos és túrós ételek


Kurkuma
mártások,
ételek színezése


Lestyán
levesek, főzelékek, pástétomok, mártások, saláták


Levendula
hallevesek, halételek, ürühúsok, fűszerező szószok, saláták, gyros (savarma)


Majoranna
mártások, hústöltelékek, pástétomok, zöldséglevesek, omlettek,
halak, vadak, csirke- és marhahúsok, májételek,
tök-, bab-, paradicsom-, sajt- és burgonyás ételek


Mustár
pácok, mártások, körözöttek


Olajbogyó
mártások, saláták
(gyakran társul szardellával, petrezselyemmel és kaprival)


Pirospaprika
mártások, saláták, húsok, körözöttek,
magyaros fogások


Petrezselyem
levesek, mártások, főzelékek, saláták, szendvicsek,
sült és párolt húsok, halételek, tojásételek
(jól társítható babérral és kakukkfűvel; szükséghelyzetben bazsalikom pótlására is használjuk)


Rozmaring
mártások, pástétomok, töltelékek,
szárnyasok, halak, vadak, bárány- és malacpecsenyék, zsírosabb sültek,
ecetes halak, gombás ételek,
olaszos és franciás fogások


Sáfrány
húslevesek, mártások, tészták, sütemények, rizottók
(helyettesítője a sáfrányos szeklice)


Snidling (metélőhagyma)
saláták, mártások, főtt zöldségek, szendvicsek, sültek, grillezett húsok,
burgonya-, bab-, borsó- és húslevesek,
tojásos, sajtos és túrós ételek,
sült krumpli


Szardella (vagy szardellapaszta)
mártások, öntetek
(gyakran társul petrezselyemmel, kaprival, olajbogyóval)


Szegfűbors
mártások, főzelékek, pácok, vagdaltak, főtt húsok és halak,
gyümölcsös ételek, édes sütemények


Szegfűszeg
mártások, sütemények, gyümölcsös ételek,
olasz területen: sült és párolt húsok


Szerecsendió (és a szerecsendió virág)
mártások, levesek, főzelékek, töltelékek, vagdaltak, húsgombócok, sajtos ételek


Szurokfű (oregano)
levesek, töltelékek, pástétomok, mártások,
bab-, paradicsom, tök-, burgonya-, hal- és húsételek,
spagettik, pizzák


Tárkony
levesek, mártások, saláták, raguk, tojásételek, csirketöltelékek,
bárány-, borjú-, szárnyas-, malac-, hal- és vadételek,
Erdélyben: savanyú ételek, zöldbab-, borsó- és krumplifőzelékek


Tárkonyecet
saláták, mártások


Torma
mártások,
főtt kolbászok, sonkák és marhahúsok kisérője
(erősen csípős íze száraz melegítéssel enyhíthető)


Turbolya
levesek, tyúk- és báránysültek


Vanília
mártások, sütemények, gyümölcsételek


Zeller
mártások, saláták, főzelékek,
hús- és halételek,
tojásos és túrós ételek


Zsálya
pástétomok, főtt tészták, hústöltelékek,
halételek, szárnyas- és vadhúsok, zsíros húsételek, májas ételek,
lágy sajtok

©
Kiss Dénes László

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Szia!

Nagyon jó ötlet.Köszönet érte.
Üdv.Anna

Tovább 

A korall virág titka

network.hu

 

A korall virág titka

Korall virágot már mindenki ismeri, de vajon tudja mi a titka ennek a kis növények?

  

Korall virág ma már minden virágboltban és kertészetben kapható, és az ára is kedvező. Van, aki több cseréppel is vásárol, de van, aki nem is sejti milyen kis csodát tart a kezében. Tudta ön hogy a korall virág egész évben virágzik? Talán már halotta ezt másoktól, de önnél még sem marad meg? Pedig a korall virág ezernyi apró színes virággal örvendeztet meg minket télen és nyáron is.

Tovább 

 

network.hu

Aranyosi Ervin: Voltál szerelmes?

január 11th, 2010 Aranyosi Ervin 


Voltál szerelmes, mondd el, hogy milyen volt?
Meséld el annak, ki nem élte át!
Olyan, mintha egy vaknak elmesélnéd,
hány féle színben játszik a világ.
Mennyei érzés – földi halandóknak,
s néha pokol, mert néha gyötrelem.
Valóra vált, beteljesült, vad álom,
vagy egyoldalú és örömtelen.
Van hogy fellángol, máglyaként eléget,
s fájón parázslik amikor kihuny.
Csodálatos, míg viszonozva érzed.

Tovább 

Aranyosi Ervin: Tavaszvárás

Hóemberünk földre száradt,
itt már nem a hó az úr!
Tél tábornok belefáradt,
szégyenszemre elvonul.
Halott fáink csupasz ága,
bennük friss élet kering,
s ébredő nap szép sugára
frissíti emlékeink.

Kis madárkák fenn a fákon,
kis szemükben, nagy remény.
Tavasz árad a világon
s visszatér vele a fény.
És a kedvünk visszatér-e,
elmúlik minden panasz?

Tovább 

Egyre több növény bújik kifelé

a pirosas hunyorom hozza a bimbókat


a fekete hunyor is


bújnak a hagymások is



megjelent egy téltemető bimbó is

_________________

Utolsó hozzászólás

Pongrácz Lászlóné üzente 15 éve

Ági! Gyönyörüek a képek, csaknem a Mecsekben élő hunyorkát látom?Nagyon kedves virágok, még régen szedni is lehetett a Mecsekben, de ma már védett növény, ugyancsak mint a hóvirág.


Nemzetközi nőnap - március 8.

  Ez az a nap, amelyet a nők elég komoly harcok és áldozatok árán vívtak ki magunknak. A régi korokban a nők nem voltak egyenrangúak a férfiakkal, de szerencsére mindig akadtak forradalmi beállítottságú lányok és asszonyok, akik foggal-körömmel rakaszkodtak ahhoz, hogy a férfitársadalom elismerését, megbecsülését kivívják a nők számára. Ez a harc nem volt egyszerű, de ma már ott tartunk, hogy ezt a napot nem csak a női szervezetek tartják számon szerte a világon.

Tovább 

A szaftos csirkemell előállításának titka

Ízbolygó         Címkék: csirkemell, kaja, recept, sütés, szalmonella 5 hozzászólás

Ízbolygó végre elárulja, hogyan lehet a csirkemellet megsütni úgy, hogy szaftos és omlós legyen a végeredmény. Tévhitek eloszlatása és a megoldások itt.

A csirkemell hálátlan darab, legalábbis olyan szempontból, hogy ritkán lehet beleszaladni finom, szaftos, omlós példányokba.

Tovább 

 

Tele

Gizmo

Sheba

Utolsó hozzászólás

szekeres csilla üzente 15 éve

Szuperok,nagyon kreativak,köszönöm!!!

"Védelem a rák ellen!"
Bővebben: info@madein-world.eu

Megjött az első gólya
Megérkezett idén az első gólya az országba, ezúttal is a Veszprém megyei Tüskevár községbe - tájékoztatta ifj. Vasuta Gábor amatőr madármegfigyelő, természetfotós kedden az MTI-t.
A madarat hétfőn látták először a Somló-hegy lábánál fekvő falu felett körözni, illetve egy belvizes területen táplálkozni.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu