Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Suba Hajnalka - Mese a madarakról és a Szeretetről
Amikor még nem volt Föld, az összes madár a Szeretet Országában
élt. Mondjuk meg ezt pontosabban: Az összes madár a Szeretet Országában
volt, mert a valós életről, amely lényegéhez hozzátartozik a tudat, a
legkisebb fogalmuk sem volt.
Egy napon az ország királya elhatározta, hogy életre kelti a
madarakat. Sokáig nézett mindegyikre, csodálta gyönyörű színeiket és
különféle alakjaikat, végül gyengéden megérintette szárnyaikat.
Gyerekirodalmi pályázat a szegénység és társadalmi kirekesztés ellen |
Az EU Bizottság döntése alapján 2010 a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Éve. Az Együtt lenni jó című pályázat mesékkel és illusztrációkkal csatlakozik a súlyos társadalmi problémáról szóló kampányhoz. |
|
|
Márciusi jeles napok
Mivel a február egy kicsit kurta hónap volt, így hamar beköszöntött a március. Ráadásul a napsütés sem maradt el, de hát muszáj is neki süti, mert ugye elő van írva. Március 1-től könyörtelenül itt a tavasz, már ami a meteorológiát illeti. De hogy mi várható még ebben a hónapban? Íme néhány dátum, amit nem árt megjegyezni.
Ha a bevezetőt elolvastad, akkor tudod, hogy az első jeles nap a márciusban elseje, amikor is beköszönt a meteorológiai tavasz.
15 éve | Szőke Sándorné Ágota | 4 hozzászólás
"Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat,
hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat."
/Wagner/
Boldog Nőnapot kívánok nektek!
15 éve | Rné Magdi | 0 hozzászólás
Ez igaz reklám ,
de fórumtémát inditott az illető,
és én elhoztam ide hátha valakit érdekel.
Jó egészséget kívánok !
_________________________________________________________________
ŐSIDŐK KINCSE+ANYAGI BIZTONSÁG
Mindez öné lehet,Munkája befektetésével!
Tavaszi fáradtság,infulenza,gyötrő fájdalmak,
izületi-keringési gondok,túlsúj,cukorbetegség,
idegesség!Anyagi problémák!Válaszd az ősi természet
segítségét!Gyere fogyaszd velem s gazdagodj!
Vöröslencse leves bulgurral
Hozzávalók: 2 sárgarépa, 10 dkg vöröslencse, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál zellerzöld, 2 csipet őrölt római kömény, 2 ek.olaj, 3 ek. bulgur, ízlés szerint só, bors, bio ételízesítő
A répát megpucolom, karikákra vágom majd egy lábasba olajat teszek. Ezen átforgatom a répát, felöntöm vízzelé s hagyom majdnem teljesen puhára főni. Közben ízesítem sóval, borssal és a vegetával. Amikor a répa már csak éppen roppanós beleszórom a lencsét és a római köményt.
15 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
Ásványi anyagokban gazdag, cserzőanyag-tartalma alacsony, antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja az élettani öregedést.
A macskák története
Ez az ügyes ragadozó a mecskafélék (Felidae) család, Felis nemének Felis silvestris fajáhoztartozik, a vadmacska alfaja. Körülbelül 3500-9500 évvel ezelőtt férkőzött az ember közelébe a macska (Felis silvestris catus), de
pontos adat nem áll a rendelkezésünkre. Viszont egyre több bizonyíték
támasztja alá, hogy a háziasítás már jóval előbb elkezdődött, mint
ahogy azt mi gondolnánk. Különböző maradványokat találtak Jerikó
mellett, melyek korát 9000 évesre becsülik.
15 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
Vitalitás kenyér
Nyakunkon a tavasz, s a tavasszal együtt a télen felszedett kilók...
Sokan kétségbeesetten válogatunk a különböző fogyokúrák között, hogy az
egyre lengébb öltözetünkben a nyári - vagy rég nem látott - alakunkat
érezzük újra.
Egy - nekem - jól bevált receptet szeretnék megosztani Veled, kedves olvasó!
Felejtsük el a péksüteményeket egy kis időre! A fehér kenyér, zsömle,
stangli, pogácsa és társaik az ízlelőbimbóinkon kívül nem barátai a
szervezetünknek.
15 éve | Szőke Sándorné Ágota | 1 hozzászólás
Ánizs (és
a csillagánizs)
mártások, sütemények, pudingok,
gyümölcslevesek, édes rizsek,
keleten: főzelékek
Babér
levesek, mártások, pácok, pástétomok,
savanyú és ecetes ételek,
(jól társítható petrezselyemmel és kakukkfűvel, húsoknál curryvel)
Barbecue
levesek, mártások,
tokányok, vagdaltak, sültek
Bazsalikom
levesek, saláták, pácok, mártások, sültek, vagdaltak,
paradicsomos, tök-, bab-, gomba- és halételek
(ha nincs, petrezselyemmel helyettesíthetjük)
Boróka
pácok, mártások, főzelékek,
sertés- és vadhúsok, rostonsültek, vadpástétomok,
káposztás ételek
Bors
levesek, főzelékek, húsételek, mártások, saláták, öntetek,
pácok
Borsfű (csombor)
mártások, saláták, pácok, sült húsok,
bablevesek és -főzelékek,
krumplis, gombás és káposztás ételek,
(feketebors pótlására is használjuk)
Borsmenta
gyümölcssaláták, húsok töltelékei
Cayenne bors
mártások, sült húsok, rizsek, halételek,
sajtos és tojásételek
Chili
pástétomok, tokányok,
tojás-, hús- és halételek
Curry
mártások, húsok, halak,
tojásos, paradicsomos, rizses ételek
Citromfű
mártások, főzelékek, töltelékek,
gyümölcslevesek, -saláták,
gomba-, szárnyas- és vadételek
Citromhéj
húsos töltelékek, roston sült húsok és halak
Citromlé
saláták, mártások, öntetek, gyümölcslevesek
Édeskömény
saláták, főzelékek, főtt zöldségek, halételek, sütemények
Fahéj
sütemények, gyümölcslevesek,
rizs- és tojásételek
Fekete üröm
mártások,
liba- és sertéssültek,
káposzta- és gombaételek
Fokhagyma
levesek, főzelékek, húsok, halak, saláták, mártások,
öntetek, pácok
Gyömbér
mártások, sütemények,
angolos húsok,
hús-, bab-, krumpli- és gyümölcslevesek
Izsóp
pácok, pecsenyék,
burgonya-, zeller-, hal- és hússaláták
Kakukkfű
levesek, saláták, mártások, húsok, halak, sültek,
vagdaltak, belsőségekből készült ételek
(jól társítható petrezselyemmel és babérral)
Kapor
mártások, saláták, főzelékek, főtt húsok, húsgombócok
Kapri
mártások, saláták, körözettek, szendvicsek, vadak,
halak
(mártásokban, salátákban gyakran társul szardellával, petrezselyemmel és
olajbogyóval)
Koriander
mártások, levesek, saláták, pácok, sültek, szárnyasok,
káposztás ételek
(magja cukrozva az ánizst helyettesíti)
Kömény
levesek, saláták, főzelékek, sültek, körözöttek,
káposztás, burgonyás, sajtos és túrós ételek
Kurkuma
mártások,
ételek színezése
Lestyán
levesek, főzelékek, pástétomok, mártások, saláták
Levendula
hallevesek, halételek, ürühúsok, fűszerező szószok, saláták, gyros (savarma)
Majoranna
mártások, hústöltelékek, pástétomok, zöldséglevesek,
omlettek,
halak, vadak, csirke- és marhahúsok, májételek,
tök-, bab-, paradicsom-, sajt- és burgonyás ételek
Mustár
pácok, mártások, körözöttek
Olajbogyó
mártások, saláták
(gyakran társul szardellával, petrezselyemmel és kaprival)
Pirospaprika
mártások, saláták, húsok, körözöttek,
magyaros fogások
Petrezselyem
levesek, mártások, főzelékek, saláták, szendvicsek,
sült és párolt húsok, halételek, tojásételek
(jól társítható babérral és kakukkfűvel; szükséghelyzetben bazsalikom pótlására
is használjuk)
Rozmaring
mártások, pástétomok, töltelékek,
szárnyasok, halak, vadak, bárány- és malacpecsenyék, zsírosabb sültek,
ecetes halak, gombás ételek,
olaszos és franciás fogások
Sáfrány
húslevesek, mártások, tészták, sütemények, rizottók
(helyettesítője a sáfrányos szeklice)
Snidling (metélőhagyma)
saláták, mártások, főtt zöldségek, szendvicsek, sültek,
grillezett húsok,
burgonya-, bab-, borsó- és húslevesek,
tojásos, sajtos és túrós ételek,
sült krumpli
Szardella (vagy
szardellapaszta)
mártások, öntetek
(gyakran társul petrezselyemmel, kaprival, olajbogyóval)
Szegfűbors
mártások, főzelékek, pácok, vagdaltak, főtt húsok és
halak,
gyümölcsös ételek, édes sütemények
Szegfűszeg
mártások, sütemények, gyümölcsös ételek,
olasz területen: sült és párolt húsok
Szerecsendió (és a
szerecsendió virág)
mártások, levesek, főzelékek, töltelékek, vagdaltak, húsgombócok,
sajtos ételek
Szurokfű (oregano)
levesek, töltelékek, pástétomok, mártások,
bab-, paradicsom, tök-, burgonya-, hal- és húsételek,
spagettik, pizzák
Tárkony
levesek, mártások, saláták, raguk, tojásételek, csirketöltelékek,
bárány-, borjú-, szárnyas-, malac-, hal- és vadételek,
Erdélyben: savanyú ételek, zöldbab-, borsó- és krumplifőzelékek
Torma
mártások,
főtt kolbászok, sonkák és marhahúsok kisérője
(erősen csípős íze száraz melegítéssel enyhíthető)
Turbolya
levesek, tyúk- és báránysültek
Vanília
mártások, sütemények, gyümölcsételek
Zeller
mártások, saláták, főzelékek,
hús- és halételek,
tojásos és túrós ételek
Zsálya
pástétomok, főtt tészták, hústöltelékek,
halételek, szárnyas- és vadhúsok, zsíros húsételek, májas ételek,
lágy sajtok
©
Kiss Dénes László
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás