Család: Rákgyilkosok
Hozzászóláshoz csatlakoznod kell a közösséghez

Közösségi tartalmakhoz csak a közösség tagjai szólhatnak hozzá. Ha szeretnél tag lenni, akkor csatlakozz most!

Csak tagok tudnak ide tartalmat feltölteni

Csak akkor tudsz ide tartalmat feltölteni, ha előbb csatlakozol ehhez a közösséghez.

Kis türelmet...

Be vagy lépve mint Tóth Lajosné | Kilépés

Mostanában sokat foglalkoztat a gondolat, vajon eleget teszünk-e, hogy megelőzzük a mai világban igen sebesen terjedő rákos megbetegedések megelőzésére?

 

Pedig nem is kell túl sokat tennünk azért, hogy a lehető legkisebb esélyt adjuk meg ennek a kicsit sem kívánt betegség kialakulásának. Csupán néhány dologra kell odafigyelni, melyek kockázati tényezők, mint dohányzás, túlzott használata a sugárzó készülékeknek (televízió, mikrohullámú sütő…) és még lehetne tovább sorolni, de most nem is erről, hanem inkább a megfelelő étkezésről szeretnék néhány dolgot szólni. Ugyanis ha erre is odafigyelünk, sokat tehetünk magunkért!

 

network.hu

Rengeteg olyan élelmiszer van, amely kedvező beltartalmának hatására gátolja a kóros sejtek szaporodását, ezzel megelőzi, illetve lassítja ennek a kegyetlen betegségnek a kialakulását. Főleg, ha ezeket bio termelőktől szerezzük be! Ezen élelmiszerek közé elsősorban a gyümölcsök és a zöldségek tartoznak, de számtalan mag is, és azok olajai is hasznosak lehetnek számunkra a témában. Ezek kiegyensúlyozott megosztása táplálkozásunkban a rákos megbetegedésekre hajlamosoknál jelentős mértékben kiküszöbölheti annak kialakulását.

 

network.huA jótékony hatással bíró gyümölcsök közé soroljuk a következőket: a bogyós gyümölcsök, alma, cseresznye, kék szőlő, szilva, eper, gránát alma, sárgabarackot. A zöldségekhez, pedig a kelbimbót, céklát, rucola-t, a hüvelyeseket, spenótot, articsókát, a paradicsomot, az édesburgonyát, és a sárgarépát soroljuk. Ezeken kívül fogyasszunk rendszeresen hagymaféléket és fokhagymát. A zöld tea, a szója, napraforgómag, kesudió, mogyoró, dió is a rák ellensége. Elsősorban telítetlen zsírsavakat használjunk étkezéseinkhez, olíva olajat, lenmagolajat, és lenmagot, olajbogyót, avokádót, rozskenyeret.

Köztudottan jót tesz mértékelt fogyasztása a vörösbornak és a csokoládénak is!

 

És ne hanyagoljuk a szervezetünknek szükséges testmozgást sem!

 

 

 

Címkék: családunk egészsége egészséges család gyümölcsök rák rákos megbetegedések rákra hajlamosok zöldésgek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu