Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először a krémet készítem el, mert annak hűlnie kell. A tej
2/3-részét felforralom, beleteszem a kókuszreszeléket és a pudingporral
és cukorral elkevert maradék tejet, ezt felforralom. Kihűlés után 15 dkg
margarinnal összekeverem, és géppel 4 percig selymesítem.
A tésztához a 4 tojásfehérjét pici sóval és pici cukorral kemény habbá
verem. A 4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral, reszelt citromhéjjal, az
olajjal, pici sóval géppel 4 percig keverem, majd hozzáadom a 4 kanál
lisztet és a fél csomag sütőport. Óvatosan összekeverem, majd kb, 1/3
részét egy külön tálba teszem, ehhez 2 kanál kakaóport (holland) és 3
kanál vizet (vagy tejet, meggylevet) adok.
Kibélelek fóliával egy kisebb tepsit, ebbe először a kakaós piskótát
simítom, és 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütöm. Kiveszem, és
rákenem a sárga piskótát, erre szépen rászórom a meggyszemeket, és
további 15 percig sütöm, majd kiveszem a tepsiből, lehűtöm, lehúzom a
fóliát.
Tálra teszem, alul lesz a kakaós rész. Erre kenem a krémet, a tetejét
szépen elsimítom, majd 1-2 órára hűtőbe teszem dermedni. Végül
csokimázzal bevonom, és díszitem alkalomhoz illően.
Megjegyzés:
Volt 1/2 üveg meggybefőttem, és ebből szerettem volna valami újat csinálni, hasonlít a Dunahullámra, csak a krémje kókuszos.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!