Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
F I N O
M S Á G O K
Görög fagyi
(Tejszínes torta, nápolyi szelettel)
Hozzávalók:
6,5 dl tej
15 dkg cukor
3 tasak ( 30gr) zseletinpor
30 dkg csokis nápolyi
30-40 dkg magozott meggy
25 dkg tejszínpor
2 tasak tejszínhabpor
Csoki öntet
Elkészítése:
5 dl tejet a 15 dkg cukorral felforralunk, és félre tesszük hűlni.
A megmaradt 1,5 dl tejben elkeverjük a zseletinport, és hozzáadjuk langyosra hűlt tejet. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
Ebbe a kihűlt cukros, zselatinos tejbe beleszórjuk a tejszínport és elkezdjük elektromos mixerrel verni (praktikus mimnél mélyebb edényben felverni). Kb. 20 percig így habosítjuk, (nagyon nőni fog a massza, sok lesz belőle).
A kapott masszát kétfelé osztjuk, az egyik részbe beletesszük a nagyon apróra vágott csokis nápolyit, a másik részbe, az előre, ízlés szerint megcukrozott és jól lecsepegtetett, magozott meggyet.
Egy nagyobb méretű, mély tepsit kibélelünk Folpackkal, úgy, hogy a Folpack lógjon le a tepsi szélein.
Beleöntjük a meggyes masszát, rá a nápolyis masszát. Beborítjuk a Folpack lelógó részével, és mélyhűtőbe tesszük.
Amikor megfagyott, a fóliát levesszük a tetejéről, tálcára borítjuk, lehúzzuk a fóliát, és kívülről tejszínhabbal bevonjuk, (2 tasak tejszínport az előírások szerint elkészítünk) egyenetlenül, nem simogatjuk, - rádobáljuk, és csak úgy igazítjuk el, hogy mindenhol legyen belőle, több-kevesebb, végül tetszés szerint meglocsoljuk csoki mázzal.
Megjegyzésem: ez nem olvad úgy el, mint a valódi fagyi, tehát nem kell visszarakni a fagyasztóba, elég csak a hűtőszekrénybe, igaz, napokig ott sem lehet tárolni.
Én ezt az adagot 20x30 cm-es magas szélű tepsibe tettem, de színültig tele lett.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Kávés torta mascarponéval és túróval:
Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, 15 dkg vaj, 1 nagydoboz mascarpone, 0,5 l tejszín, 4 kávéskanál Nescafé, 2 csg zselatin, 20 dkg cukor, 25 dkg túró, 2 csomag vaníliás cukor, ostyalapok és csoki forgács díszíteni.
Elkészítés: a babapiskótát sodrófával egy zacskóban összetöröm, majd összekeverem a vajjal és egy tortaforma aljába teszem, mehet a hűtőbe egy rövid időre. Közben a tejszín felét felverem keményre, belekeverem a kevés forró vízben feloldott Nescafét, majd a mascarpone felét és kb. 10 dkg cukrot, végül a zselatint. Jól elkeverem és a tortaformában lévő tészta tetejére simítom. Újra beteszem a hűtőbe. Közben a maradék tejszínt ismét keményre verem, a maradék mascarponét és a túrót, meg a maradék cukrot hozzákeverem és a zselatint. Ezt a kávékrém tetejére simítom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kiveszem, leveszem róla karimát és az ostyalapokkal és a csoki forgáccsal díszítem.
Nagyon finom, elég gyors édesség.
|
Tejfölös-kivis szelet:
Hozzávalók:(egy nagyobb tálcához): kb 70 dkg négyszögletes háztartási keksz, 1 liter tejföl, 10 evőkanál cukor, 3 csg vaníliás cukor, kb. 30 dkg kivi, 1 csg tortazselé.
Elkészítés: a kétféle cukrot összekeverem a tejföllel. Egy nagyon tepsibe, vagy tálcára sorba rakom a kekszet. Erre jön a krém 1/3-a, majd ismét keksz, rá krém, keksz és a tetejére krém kerüljön. Rövid időre beteszem a hűtőbe, addig elkészítem a tortazselét a zacskón lévő utasítás szerint. A krém tetejére karikára vágott kivit teszek és leöntöm tortazselével. Ismét hűtőbe teszem, majd felszeletelem.
Nagyon finom és gyors sütemény lett belőle.
Jó étvágyat hozzá!
|
Tiramisu gesztenye módra:
Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 1 doboz tiramisu krémpor, 2 dl feketekávé, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj, 3 dl tej, 1 evőkanál kakaó.
Elkészítés: a tiramisu krémport az előírás szerint
tejjel felverjük, majd ehhez adjuk hozzá a mascarponét és egy kis fahéjat. Jól
elkeverjük. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávéba, amibe beleteszünk egy
csomag vaníliás cukrot
(ne ázzanak el a piskóta darabok). Egy jénaiba teszünk egy sor babapiskótát,
majd krémet, ismét babapiskóta, a tetejére krém kerüljön. Betesszük a hűtőbe
legalább fél napra, majd tálaláskor megszórjuk kakaóporral.
Jó étvágyat hozzá!
Gyümölcsrizs gesztenye módra:
Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 csomag vaníliás cukor, tej (ennek mennyiségét nem tudom, amennyit felvesz a rizs), eper lekvár, csoki öntet, tejszínhab.
Elkészítés: a szokásos módon tejberizst készítünk. Amikor kész egy pohárba teszünk egy réteg rizst, rá egy kis eperlekvárt, majd ismét rizst és újra eperlekvár. Rizzsel zárjuk le. Erre jön a tejszínhab és egy kis csoki öntettel díszítjük.
Nagyon finom édesség, jétvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!