Család: Receptek

Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3280 fő
  • Képek - 2276 db
  • Videók - 1956 db
  • Blogbejegyzések - 823 db
  • Fórumtémák - 83 db
  • Linkek - 380 db

Üdvözlettel,

Családosok Közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3280 fő
  • Képek - 2276 db
  • Videók - 1956 db
  • Blogbejegyzések - 823 db
  • Fórumtémák - 83 db
  • Linkek - 380 db

Üdvözlettel,

Családosok Közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3280 fő
  • Képek - 2276 db
  • Videók - 1956 db
  • Blogbejegyzések - 823 db
  • Fórumtémák - 83 db
  • Linkek - 380 db

Üdvözlettel,

Családosok Közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3280 fő
  • Képek - 2276 db
  • Videók - 1956 db
  • Blogbejegyzések - 823 db
  • Fórumtémák - 83 db
  • Linkek - 380 db

Üdvözlettel,

Családosok Közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

F I N O M S Á G O K                      
Görög fagyi

   (Tejszínes torta, nápolyi szelettel)

 

   Hozzávalók:

   6,5 dl tej

   15 dkg cukor

   3 tasak ( 30gr) zseletinpor

   30 dkg csokis nápolyi

30-40 dkg magozott meggy

25 dkg tejszínpor

2 tasak tejszínhabpor

Csoki öntet

 

Elkészítése:

5 dl tejet a 15 dkg cukorral felforralunk, és félre tesszük hűlni.

A megmaradt 1,5 dl tejben elkeverjük a zseletinport, és hozzáadjuk langyosra hűlt tejet. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.

Ebbe a kihűlt cukros, zselatinos tejbe beleszórjuk a tejszínport és elkezdjük elektromos mixerrel verni (praktikus mimnél mélyebb edényben felverni). Kb. 20 percig így habosítjuk, (nagyon nőni fog a massza, sok lesz belőle).

A kapott masszát kétfelé osztjuk, az egyik részbe beletesszük a nagyon apróra vágott csokis nápolyit, a másik részbe, az előre, ízlés szerint megcukrozott és jól lecsepegtetett, magozott meggyet.

Egy nagyobb méretű, mély tepsit kibélelünk Folpackkal, úgy, hogy a Folpack lógjon le a tepsi szélein.

Beleöntjük a meggyes masszát, rá a nápolyis masszát. Beborítjuk a Folpack lelógó részével, és mélyhűtőbe tesszük.

Amikor megfagyott, a fóliát levesszük a tetejéről, tálcára borítjuk, lehúzzuk a fóliát, és kívülről tejszínhabbal bevonjuk, (2 tasak tejszínport az előírások szerint elkészítünk) egyenetlenül, nem simogatjuk, - rádobáljuk, és csak úgy igazítjuk el, hogy mindenhol legyen belőle, több-kevesebb, végül tetszés szerint meglocsoljuk csoki mázzal.

 

Megjegyzésem: ez nem olvad úgy el, mint a valódi fagyi, tehát nem kell visszarakni a fagyasztóba, elég csak a hűtőszekrénybe, igaz, napokig ott sem lehet tárolni.

Én ezt az adagot 20x30 cm-es magas szélű tepsibe tettem, de színültig tele lett.

 

A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.

 


Kávés torta mascarponéval és túróval:

Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, 15 dkg vaj, 1 nagydoboz mascarpone,      0,5 l tejszín, 4 kávéskanál Nescafé, 2 csg zselatin, 20 dkg cukor, 25 dkg túró,     2 csomag vaníliás cukor, ostyalapok és csoki forgács díszíteni.

Elkészítés: a babapiskótát sodrófával egy zacskóban összetöröm, majd összekeverem a vajjal és egy tortaforma aljába teszem, mehet a hűtőbe egy rövid időre. Közben a tejszín felét felverem keményre, belekeverem a kevés forró vízben feloldott Nescafét, majd a mascarpone felét és kb. 10 dkg cukrot, végül a zselatint. Jól elkeverem és a tortaformában lévő tészta tetejére simítom. Újra beteszem a hűtőbe. Közben a maradék tejszínt ismét keményre verem, a maradék mascarponét és a túrót, meg a maradék cukrot hozzákeverem és a zselatint. Ezt a kávékrém tetejére simítom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kiveszem, leveszem róla karimát és az ostyalapokkal és a csoki forgáccsal díszítem.

Nagyon finom, elég gyors édesség.

 

    

 

 

Tejfölös-kivis szelet:

Hozzávalók:(egy nagyobb tálcához): kb 70 dkg négyszögletes háztartási keksz, 1 liter tejföl, 10 evőkanál cukor, 3 csg vaníliás cukor, kb. 30 dkg kivi, 1 csg tortazselé.

Elkészítés: a kétféle cukrot összekeverem a tejföllel. Egy nagyon tepsibe, vagy tálcára sorba rakom a kekszet. Erre jön a krém 1/3-a, majd ismét keksz, rá krém, keksz és a tetejére krém kerüljön. Rövid időre beteszem a hűtőbe, addig elkészítem a tortazselét a zacskón lévő utasítás szerint. A krém tetejére karikára vágott kivit teszek és leöntöm tortazselével. Ismét hűtőbe teszem, majd felszeletelem.

Nagyon finom és gyors sütemény lett belőle.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

    

 

Tiramisu gesztenye módra:

Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 1 doboz tiramisu krémpor, 2 dl feketekávé, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj, 3 dl tej, 1 evőkanál kakaó.

Elkészítés: a tiramisu krémport az előírás szerint tejjel felverjük, majd ehhez adjuk hozzá a mascarponét és egy kis fahéjat. Jól elkeverjük. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávéba, amibe beleteszünk egy csomag vaníliás cukrot
(ne ázzanak el a piskóta darabok). Egy jénaiba teszünk egy sor babapiskótát, majd krémet, ismét babapiskóta, a tetejére krém kerüljön. Betesszük a hűtőbe legalább fél napra, majd tálaláskor megszórjuk kakaóporral.

Jó étvágyat hozzá!

Gyümölcsrizs gesztenye módra:

Hozzávalók:  20 dkg rizs, 1 csomag vaníliás cukor, tej (ennek mennyiségét nem tudom, amennyit felvesz a rizs), eper lekvár, csoki öntet, tejszínhab.

Elkészítés: a szokásos módon tejberizst készítünk. Amikor kész egy pohárba teszünk egy réteg rizst, rá egy kis eperlekvárt, majd ismét rizst és újra eperlekvár. Rizzsel zárjuk le. Erre jön a tejszínhab és egy kis csoki öntettel díszítjük.

Nagyon finom édesség, jétvágyat hozzá! 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu