Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
halak tartósítása
Halak tartósítása. A mélyhűtő ugyan segíti halaink eltarthatóságát de, fagyasztásnál egypár alapszabályra ügyelnünk kell. Mint azt már tudjuk, a frisshal egyike a legkényesebb élelmiszereinknek, de a mélyhűtés feltalálása óriási segítséget nyújt számunkra. Az eszkimók ősidők óta tudják, hogy keményre fagyott halaik hosszúidő elteltével is fogyaszthatók. Náluk a hűtőláda az ajtó előtt van, nálunk Bosch, Lehel és társaik formájában közvetlenül háztartásunkban. Halaink tartósságát kettő lényeges dolog befolyásolhatja A halak zsírtartalma. A halak csomagolása és tárolása. Ha a halakat egészben fagyasztom le, mint például, ponty kárász, törpeharcsa, akkor hideg vízzel lemosom, kopoltyúikat eltávolítom, és mélyhűtő tasakba helyezem őket. Ilyenkor alaposan nyomkodjuk ki a levegőt a tasakokból, majd egy gumigyűrűvel erősen zárjuk le. Ezt követően pedig helyezzük a mélyhűtő legmélyebb részére, majd állítsuk a hűtőt legnagyobb fokozatra. Másnap vegyük ki a megfagyott halakat a mélyhűtőből, csomagoljuk ki őket, és egy pillanatra mártsuk jéghideg vízbe. Ezáltal egy 1 2 milliméter vastagságú jégpáncél vonja be halainkat, mely megvédi őket a fagyási sérülésektől. Ismét légmentesen becsomagoljuk ,,páncélozott,, halainkat a tasakokba és behelyezzük őket a mélyhűtőbe. A keszegfilék is jól fagyaszthatók. Helyezzük a megtisztított filéket bőrös részükkel lefelé egy tepsibe, majd rakjuk a mélyhűtő ládába. Amikor megfagytak, vegyük le őket a tepsiből, mártsuk hideg vízbe, és adagokra osztva rakjuk tasakokba és irány a fagyasztó. Minden esetben törekedjünk gyors munkára ,hogy halainkat minél előbb mélyhűtőbe kerülhessenek Legalább – 18 -40 fokon tartsuk . Minél hosszabb ideig vannak halaink 0 – 10 ,fok között ,annál gyengébb minőségű lesz a húsuk , ilyenkor ugyanis a halak sejtjeit roncsoló ,nagyméretű jégkristályok keletkeznek.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!