Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Családosok Közössége vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Családosok Közössége vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Családosok Közössége vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Családosok Közössége vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
 
Bejelentkezés
| Hagymafélék | ||||||
| Kocsis Andrea | | ||||||
|  A hagymafélék az 
egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb fűszernövények. Gyógyhatásukról 
is ismertek. Minél erősebb a szaguk, annál intenzívebb a gyógyító 
erejük. Különböző fajtáik igen kedvetek hazánkban is. Ilyenek a 
főzőhagymák, lilahagymák, gyöngyhagyma,...stb. | ||||||
|  | ||||||
| A hagymafélék az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb fűszernövények. Gyógyhatásukról is ismertek. Minél erősebb a szaguk, annál intenzívebb a gyógyító erejük. Különböző fajtáik igen kedvetek hazánkban is. Ilyenek a főzőhagymák, lilahagymák, gyöngyhagyma,...stb. Általában erõs az ízük, fõleg 
levesek, pörkölt, párolt ételek, raguk és egyéb fõtt ételek ízesítésére,
 és sütéshez használjuk õket.  Az édesebb,
 nem annyira erőteljes ízű salátahagymákat
nyersen salátákba használhatjuk.                                
                                                                        
        A római katonák,
 és a piramisok építésében részt vevő rabszolgák minden nap megkapták fokhagyma-fejadagjukat. A metélőhagymáról (snidling), már 4000 éve említést tettek Kínában. Jellegzetes ízét a hagymaolaj adja. Akár konyhaablakban is nevelhető, és csíranövényként is kiváló. Legjobb ollóval aprítani. Hogy íze minél jobban érvényesülhessen, csak a főzés végén adjuk az ételhez. A metélőhagyma ételre szórva étvágygerjesztő és emésztést serkentő hatású. Vértisztító és érelmeszesedést gátló tulajdonságáért gyógynövényként is használják. A fokhagymát több ezer éve ismerik, és gyógynövényként használják. A fokhagyma egyike a legfontosabb fűszernövényeknek, a magyaros ételek elengedhetetlen ízesítője. Nem magyar specialitás azonban, mert az egész világon termelik és fogyasztják. A népi gyógyászatban igen sokféle alkalmazási módja ismeretes. A fokhagyma rendszeres fogyasztása eredményesen csökkenti a magas vérnyomást, segít megelőzni az érelmeszesedést, fokozza az emésztőrendszer, az epe és a máj működését, fertőtleníti a bélrendszert. Rendkívül erős antibakteriális hatása van. Régi mondás, hogy a tartós egészség feltétele naponta egy vöröshagyma, két gerezd fokhagyma és három alma. | 
|  |  | 
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!