Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Aki minden nap diót ropogtat, annak jó lesz az egészsége. Mindegy milyen szempont szerint vizsgáljuk a diót - legyen az táplálkozáskutatás, hagyományos kínai orvoslás vagy népgyógyászat: a dió a szervezet egészségjavító szempontjából fontos.
A finom mag, egyedülálló kombinációja a fehérjének, a vitaminoknak, az ásványi anyagnak és az esszenciális zsírsavnak. Napi 50 gramm dió fogyasztásával, elérjük a felnőtt szervezet, Omega-3-zsírsav szükségletünket, mely körülbelül egy marék diót jelent.
Ezek a telítetlen zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezet számára, és mivel nem vagyunk képesek előállítani e zsírsavakat, így kénytelenek vagyunk az ételekből pótolni őket. A 90-es évek elejétől, azzal foglalkoztak a táplálkozás-tudományi szakemberek, hogy felhívják a figyelmet, a dió szívvédő hatására.
Egészségünk egyik őre
Ma már tudjuk, hogy ezt a hatást, az Omega-3-zsírsavaknak köszönhetjük. Így a dió is képes javítani a véráramlási képességet, valamint gondoskodik arról, hogy az erekben ne alakuljanak ki lerakódások. Ezen kívül az Omega-3-zsírsavak csökkentik a vérnyomást, meggátolják az erekben lévő gyulladások kialakulását.
A szakemberek, a dió rendszeres fogyasztását, a szív erősítésének érdekében ajánlják, írja a brigitte.de.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!