Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Családosok Közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Családosok Közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Lassan elnyílóban a bodza! De még nem késő leszedni pár tucat virágot, hogy a gyerekeknek, kis unokáknak főzzünk belőle néhány liter finom szörpöt!
Tudom, nem kellene mondanom, mert ezt minden nagyi biztosan tudja, hogy út mellől sose szedjük a hozzávalókat, mert ezekre rárakódik kosz, meg minden, ami szennyező és mérgező!
Van egy fincsi, télálló receptem is, amit szívesen megosztok Veletek:
30 közepes virágfejet
3 liter vízben egy teljes napig állni hagyunk
majd 1,5 kg cukorral és
1 doboz citrompótlóval 1 órán keresztül (forrástól számítva) forralunk
Ha már kimeregettük az üvegekbe a szörpöt, a tetejére egy késhegynyi szalicilt kell tenni és jól lezárni. Dunsztolást nem igényel, anélkül is eláll legalább egy évig!
(Nekem egy év alatt a szalicil egy „nemes penész réteget” képez rajta, amit ha lelöttyintünk róla, alatta kifogástalan minőségű bodzaszörpöt találunk, nem kell kidobni emiatt az üveget – hacsak kóstolás után nem érezzük buggyantnak!)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!